Hírek

Nagyköveti látogatás Splitben

Magyarország spliti tiszteletbeli konzuljának a kitüntetése és nagyköveti látogatás Split polgármesterénél
Tovább

Táncol a Város

2021. október 8-án Zágrábban, 9-én és 10-én Fiumében adtak ízelítőt a magyar hagyományos népi kultúrából a zágrábi és a fiumei magyar lektorok. Kiss Gabriella és Baricevic-Tamaskó Eszter a Vendégoktatók a Magyar Kultúráért program keretében, a Zágrábi Liszt Intézet közreműködésével magyar népzenei- és néptáncbemutatókat, táncházat és magyar ínyencségek kóstolóját szervezték meg Horvátország két legnagyobb városában.
Tovább

Fiume- Egy közép-európai város és kikötő a hatalmi érdekek metszéspontjában című könyv bemutatója Zágrábban

2021. szeptember 23-án a Zágrábi Liszt Intézet és a Rijekai Egyetem Magyar Nyelvi Lektorátusa közös szervezésében került bemutatásra dr. Juhász Imre alkotmánybíró, egyetemi tanár Fiume- Egy közép-európai város és kikötő a hatalmi érdekek metszéspontjában című kötetét.
Tovább

Magyar-Horvát Fejlesztési és Regionális Együttműködési Fórum a fenntartható fejlődés jegyében

2021. szeptember 23-án került megrendezésre a Magyar-Horvát Fejlesztési és Regionális Együttműködési Fórum a fenntartható fejlődés jegyében című konferenciára az Eszéki Egyetem Építésügyi és Építészmérnöki Karán.
Tovább

Magyar Konyha Napja Zágrábban

2021. szeptember 17-én a zágrábi Liszt Intézetben és az intézet előtti Európa téren került megtartásra a Magyar Nagykövetség hagyományos gasztronómiai és kulturális napjára.
Tovább