A Zágrábi Magyar Intézetben március 8-án ünnepélyes keretek között mutattuk be a magyar kormány támogatásával, a magyarországi Croatica Kiadó gondozásában megjelent horvát-magyar nagyszótárt, valamint a horvát kormány támogatásával négy évvel korábban megjelent magyar-horvát nagyszótárt.

A rendezvényt Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, valamint Pavo Barisic horvát tudomány-, és oktatásügyi miniszter képviseletében Tomislav Sokol helyettes államtitkár nyitotta meg. A szótárakat a szerzők és a szerkesztők mutatták be. Az eseményen részt vett Jankovics Róbert magyar nemzetiségi parlamenti képviselő, Balázs-Piri Zoltán, a Zágrábi Magyar Kisebbségi Tanács elnöke, Hepp Mihály a magyarországi horvát nemzetiség parlamenti szószólója, Gugán János, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke, Aleksandar Tolnauer, a horvát kormány Nemzeti Kisebbségi Tanácsának elnöke és Milan Bosnjak, a Határon Túli Horvátok Hivatalának helyettes vezetője.

A régóta várt, több mint 38.000 címszót tartalmazó szótárak megkülönböztetett jelentőséggel bírnak a hazai horvátok és a horvátországi magyarok számára is.