2023. június 6-án a zágrábi Liszt Intézetben tartottuk meg a 2023-as budapesti Atlétikai Világbajnokság sajtóbemutatóját, ahol fő vendégként Gyulai Márton, a WA Budapest 2023 Nonprofit Zrt. sportszakmai vezérigazgató-helyettese tartott prezentációt a média képviselőinek és a szakmai közönségnek. A célközönség számára szervezett bemutatóval célunk a sportesemény horvátországi promóciója, kapcsolatépítés és közönségszervezés volt, amit a magas színvonalú bemutatóval elértük.

 

A rendezvényen részt vett Nikolina Brnjac turisztikai és sportminiszter képviseletében Josip Pavić sportért felelős államtitkár, a Horvát Atlétikai Szövetség részéről Ivan Veštić elnök, Mihaela Vidović főtitkár, Ana Matvijević, Marko Šebalj, Slobodan Miolović, Elvis Persić és Mario Dobša alelnökök, valamint a Horvát Olimpiai Bizottság részéről Neven Šavora fejlesztési igazgató.


Az eseményt dr. Demcsák Csaba nagykövet nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, hogy a magyar atlétika évszázados múltja és sikeressége révén a legjobb helyre került a világesemény rendezési joga. Elmondta: „A VB Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, és ez az első alkalom, hogy az atlétika csúcseseményét Közép-Európában rendezik. A magyar kormány stratégiai kérdésnek tekinti a sportot, és céljai elérésre a Nemzeti Versenysport Fejlesztési Program révén tavaly 29 millió eurót, ez évben 36 millió eurót fektetett be.” A nagykövet kiemelte, Magyarország infrastrukturális fejlesztései révén készen áll bármilyen világszintű sportesemény megrendezésére, külön kiemelve a Nemzeti Atlétikai Központ adottságait. Kifejezte reményét, hogy sok horvát sportszerető látogat el a világbajnokság ideje alatt Magyarországra, akiknek lehetőségük lesz megismerkedni Budapesttel és Magyarországgal is.