2021. január 29-én került sor a Krk-szigeti LNG terminál hivatalos megnyitására. A létesítményt Andrej Plenkovic miniszterelnök helyezte jelképesen üzembe. Az ünnepi eseményen  Tomislav Coric gazdasági és fenntartható fejlődési, valamint Oleg Butkovic tengerügyi, közlekedési és infrastruktúra miniszter mellett részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A magyar diplomácia vezetője kiemelte, a terminál üzembe helyezése történelmi pillanatot jelent, mivel lehetővé vált a több forrásból történő gázbeszerzés a közép-európai régió számára. Magyarország a következő hét évre a terminál kapacitásának jelentős részét lekötötte.

A terminál ünnepélyes megnyitóját követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kétoldalú megbeszélést folytatott partnerével, Tomislav Coric gazdasági és fenntarthatósági miniszterrel.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Média Service hírügynökségnak adott interjúja az alábbi linken érhető el: http://www.mediaservis.hr/index.php/audio-vijesti/156215-156215-vijesti-u-18