2021. szeptember 23-án került megrendezésre a Magyar-Horvát Fejlesztési és Regionális Együttműködési Fórum a fenntartható fejlődés jegyében című konferenciára az Eszéki Egyetem Építésügyi és Építészmérnöki Karán. Az eseményt a zágrábi Magyar Nagykövetség a Planet Budapest 2021Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó felvezető rendezvényeként, a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózattal együttműködve szervezte meg. A Konferencia elsődleges célja az volt, hogy a magyar vállalatok, cégek képviselői első kézből megismerjék Horvátország fenntartható fejlődés politikájára vonatkozó elképzeléseit és a jövőbeni fejlesztéseit, illetve konkrét projekt-terveit.

A konferenciát Dr. Demcsák Csaba nagykövet, Kiss-Parciu Péter regionális és határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, Stella Arneri európai területi együttműködésekért felelős helyettes államtitkár, valamint Jankovics Róbert, a magyar kisebbség parlamenti képviselője, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke nyitotta meg.

 

 

A rendezvény lehetőséget biztosított a környezetvédelemben érdekelt magyar cégek számára a közvetlen kapcsolatfelvételre horvát partner cégekkel, valamint horvát állami és önkormányzati vezetőkkel, képviselőkkel.